25. tra 2016.

Cheesecake s jagodama




Tržnice se pomalo pune crvenim, sočnim, primamljivim plodovima jagoda.
Najljepše i najomiljenije proljetno voće, puno vitamina i minerala, kojeg je potrebno pojesti
samo 150 gr da bi dobili dnevnu dozu vitamina C.
Idealne su za deserte, jer su slatke i sočne i veoma ukusne kao dodatak nekoj kremi ili
kolaču koji se ne peče.





.
Sastojci: 
(Količina dovoljna za kalup promjera 20 cm)
Za podlogu - 150 gr Digestive keksa, 50 gr maslaca
Za kremu - 1 kesica Dr. Oetker Galetta – kremasti puding s okusom vanilije
400 ml mlijeka , 100 ml šlaga Hopla, 175 gr Philadelphia sira
Za premaz - 150 ml šlaga Hopla
Potrebno je cca 250 gr jagoda ( a može i neko drugo sezonsko mekano voće )

Priprema: 
 - Pomiješati mljevene kekse i otopljen maslac, te utisnuti prstima na dno i rub kalupa.
Ako je smjesa previše suha dodati par žlica mlijeka. Staviti u hladnjak da se učvrsti.
 - Miksati kremu od mlijeka, šlaga i Galleta pudinga cca 5 minuta.
 - Miksati ostatak šlaga za premaz.

Na ohlađenu podlogu namazati kremu, te poslagati jagode izrezane na komadiće.
Sve premazati šlagom i ukrasiti jagodama.







20. tra 2016.

I love lavander


Sa nestrpljenjem čekamo ljeto i sve one blagodati koje nosi sa sobom, od kupanja i sunčanja, 
do dugih toplih dana koje sa radošću provodimo na otvorenom.
Za mene je lavanda pravi sinonim početka ljeta, jer se tada naše okućnice i vrtovi oboje raskošnom 
ljubičastom bojom i ispune pravim mediteranskim mirisom.
To je biljka koja nas osvaja svojom ljepotom i senzualnim mirisom i jedan je od češćih i 
omiljenih ljetnih motiva, posebno na salvetama i rižinom papiru i pravi je izazov za nas kreativce.
Uz malo truda i volje tehnikom decoupage stare i odbačene staklenke dobiju novi sjaj, 
te ujedno i dašak mediteranskog ozračja koje će nam buditi uspomene na ljeto, more i kupanje, 
i u dugim zimskim mjesecima kad sve to bude daleko iza nas.














4. tra 2016.

bijeg u prirodu


Dulji dani i toplije vrijeme jednostavno nas mame da sve više vremena provodimo na otvorenom.
Nakon duge zime nema ljepšeg osjećaja od bijega u prirodu daleko od mobitela, kompjutera i 
gradske vreve. Ti kratki odmaci od stresne svakodnevnice sasvim su dovoljni za pročišćavanje 
tijela i duha, uživanju u prirodi i njenim proljetnim plodovima.
U netaknutoj prirodi Dalmatinske Zagore, kao zaboravljena škrinja s blagom, 
visoko u brdima skrilo se staro selo Crivac, koje krije nesvakidašnji spoj ljepote prirode i kamena.
Miris povijesti prožima napuštene kamene kućice koje postojano odolijevaju svim nedaćama
i žive stoljećima kao spomenik mukotrpnom težačkom životu u tom surovom krškom kraju.
Generacije predaka, ulagali su veliki napor da se održe u tim surovim uvjetima, 
krčili kamen sa neobrađenih površina da bi dobili plodna zemljišta, zatim slagali kamen na kamen u
jedinstvenu arhitekturu koja plijeni svojom jednostavnošću.
U ovom periodu kad se sve zazelenilo posebno je uživanje bijeg u tu propupalu prirodu i 
traženje divljih šparoga i ostalog samoniklog bilja po okolnim brdima, udišući opojne mirise 
dalmatinskog proljeća.
Nakon šetnje ručak pripremljen na starom ognjištu sa ekološki uzgojenim namirnicama iz našeg vrta i 
dobro društvo okupljeno oko trpeze dovoljni su da se opustimo i uživamo u ispunjenom danu.

























Follow this blog with bloglovin

Follow LivesArt