13. svi 2016.

tortelini s tikvicama




     Tortelini su primamljivi ako smo u stisci sa vremenom, jer dovoljno je petnaestak minuta
     da skuhamo gotove torteline punjene sirom, špinatom ili pršutom, te isto toliko da 
     naribamo i propirjamo tikvice.  




     Sastojci : 1 glavica luka (kapule),  2 tikvice srednje veličine ( cca ukupno 300- 400 gr), 
     2-3 žlice maslinovog ulja, kockice pršuta ili slanine, 1 žlica vegete, povrtna kocka, 
    1dl bijelog vina, papar,  400 gr tortelini punjeni sirom,  špinatom ili pršutom (po želji), 
    naribani parmezan (po želji)


           Na ulju kratko popirjati sitno narezani luk (kapulu), kockice pršuta ili pancete,
           te potom dodati naribane tikvice. 
          Dodati  malu  žlicu vegete i malo papra te još kratko pirjati.  
          Kocku povrtnog temeljca otopiti u bijelom vinu, te tom otopinom preliti sastojke u tavici.
          Pirjati kratko dok vino malo ne ishlapi.
          Na kraju umiješati gotove torteline kuhane ala dente .
          Gotovo jelo  posuti ribanim parmezanom




    1 komentar:

    Kasztanowy Domek kaže...

    It looks delicious!!! Have a great weekend!:))

    xxBasia
    http://kasztanowydomek.blogspot.co.uk/

    Follow this blog with bloglovin

    Follow LivesArt