25. tra 2016.

Cheesecake s jagodama




Tržnice se pomalo pune crvenim, sočnim, primamljivim plodovima jagoda.
Najljepše i najomiljenije proljetno voće, puno vitamina i minerala, kojeg je potrebno pojesti
samo 150 gr da bi dobili dnevnu dozu vitamina C.
Idealne su za deserte, jer su slatke i sočne i veoma ukusne kao dodatak nekoj kremi ili
kolaču koji se ne peče.





.
Sastojci: 
(Količina dovoljna za kalup promjera 20 cm)
Za podlogu - 150 gr Digestive keksa, 50 gr maslaca
Za kremu - 1 kesica Dr. Oetker Galetta – kremasti puding s okusom vanilije
400 ml mlijeka , 100 ml šlaga Hopla, 175 gr Philadelphia sira
Za premaz - 150 ml šlaga Hopla
Potrebno je cca 250 gr jagoda ( a može i neko drugo sezonsko mekano voće )

Priprema: 
 - Pomiješati mljevene kekse i otopljen maslac, te utisnuti prstima na dno i rub kalupa.
Ako je smjesa previše suha dodati par žlica mlijeka. Staviti u hladnjak da se učvrsti.
 - Miksati kremu od mlijeka, šlaga i Galleta pudinga cca 5 minuta.
 - Miksati ostatak šlaga za premaz.

Na ohlađenu podlogu namazati kremu, te poslagati jagode izrezane na komadiće.
Sve premazati šlagom i ukrasiti jagodama.







Nema komentara:

Follow this blog with bloglovin

Follow LivesArt