15. velj 2016.

keksi s komadićima čokolade






 Kad na poklon dobijete kutiju čokoladnih dražeja i unatoč tome ako i obožavate čokoladu kao ja,
 ipak odolite porivu da ih odmah sve pojedete već pokušate u bespućima interneta pronaći neki recept
i malo ga prilagoditi sastojcima koje trenutno imate.
Pronašla sa recept za prave keksiće pune komadića čokolade i dio čokolade zamijenila dražejama.
Rezultat su božanstveni prhki keksići koji su se pojeli onako topli tako da ih nije ostalo dovoljno ni za
fotografirati.




 Sastojci: 200 g glatkog brašna, 200 g oštrog brašna, 100 gr mljevenih badema ili oraha,
150 gr šećera , 1 žličica praška za pecivo, 2 jaja, 200 grama čokolade narezane na male komadiće
/po želji može se dodati vanilija šećer, korica limuna ili naranče, cimet /

Priprema: Pomiješati brašno,mljevene orahe ili bademe, šećer, prašak za pecivo.
Smiksati jaja , šećer i maslac narezan na listiće i zamijesiti glatko tijesto.
Na kraju dodati čokoladu .Tijesto oblikovati u kuglice i staviti na lim prekriven papirom 
za pečenje. svaku kuglicu malo pritisnuti da dobije oblik keksa.
Peći u pećnici oko 20 - tak minuta na 150 - 170 stupnjeva (ovisi o vašoj pećnici).
Ako se ne pojedu odmah onako topli , ohlađeni keksići drže se u hermetički zatvorenoj kutiji
jer tako zadržavaju svježinu i prhkost.



1 komentar:

ana@carpe_diem kaže...

Uf, ne bi smila čitati ovakve postove prije spavanja! Ali, nisam mogla odoliti od naslova pa do slika 😊 super izgledaju!

Follow this blog with bloglovin

Follow LivesArt