17. svi 2015.

torta sa jagodama


Sočne, slatke i nadasve zdrave, te crvene voćke neodoljivog okusa i mirisa, poznate
od antičkih vremena, pravo su proljetno osvježenje.
Sezona jagoda je počela, a ujedno i sezona vrućina kada su nam lagani kolači
koji se ne peku , najbolji desert.
Ovu brzu i jednostavnu Tortu sa jogurtom i jagodama radimo na gotovoj biskvit podlozi,
koji po želji ako imamo volje i vremena možemo i sami napraviti.




                Kremu jednostavno izmiješamo od dvije kesice Galetta pudinga od vanilije, 0,25 l mlijeka,
                0,25 l šlaga ( Hopla ili nekog sličnog), te 2 čašice voćnog jogurta od jagode.
                300 gr jagoda usitnimo u blenderu i dodamo u kremu.
                Podlogu premažemo kremom koju smo izmiješali / bez kuhanja /
                te ukrasimo sa još 2,5 dl šlaga i 200 gr narezanih jagoda.




              Torta je tako lagana i osvježavajuća da je prava šteta ne iskoristiti sezonu jagoda.
              Još ako je dobro ohlađena biti će ukusan i lagan proljetni desert koji pripremimo
              za svega dvadesetak minuta.



2 komentara:

Romana kaže...

Čekaj, puding se ne kuha, nego se prah od pudinga pomiješa sa ostalim sastojcima? :D
Živim u kraju poljoprivrede i trenutno na veliko traje sezona berbe jagoda. A ja se moram zadovoljiti i onime što imam u vrtu. I to je još utrka s puževima. :)

LivesArt kaže...

Puding Galetta od vanilije se ne kuha nego izmiksa sa mlijekom ( piše na pozadini vrećice),
a za bolji okus se doda i šlag ( tekući ) te sve zajedno izmiksa.

Follow this blog with bloglovin

Follow LivesArt