29. sij 2015.

blondies


U ovo hladno zimsko doba kad svoje slobodno vrijeme najčešće provodim u toplini doma,
jedna od omiljenih aktivnosti mi je surfanje internetom u potrazi za receptima slatkih delicija.
Doba krize i recesije, a i gastro TV programa populariziralo je desert blondies, 
koji je i meni postao prilično omiljen desert jer se brzo i lako priprema, a ujedno je jako
zgodno što korištenjem različitih orašastih ili voćnih plodova u kombinaciji sa
osnovnim sastojcima dobijemo i različite varijacije u okusu kolača.
Blondiesi od limuna su obavezni desert kada imamo domaće limune i želimo nešto brzinski ispeći,
a uz to ako smo i spremni iskušati neke nove okuse na nepcu.
Ovaj kolač u izvornom receptu po želji samo pospemo šećerom u prahu, ali ako ga zalijemo
preljevom od čokolade dobivamo kolač neodoljivog slatko kiselkastog okusa,
koji vrijedi probati uživajući uz šalicu čaja i zanosnom mirisu citrusa koji se širi našim domom u
ovim hladnim danima, te budi nagovještaj topline i ljeta kojeg nestrpljivo čekamo.








                   - Biskvit
                  200g brašna, 200g šećera , jaja , ½ praška za pecivo, 100g maslaca, 
                  2 limuna /sok i naribana korica/

                  - Čokoladna Glazura

                  8 dg šećera, 4 žlice vode, 8 dg čokolade, malo maslaca





1 komentar:

Villa-loredana kaže...

Hvala na receptu, probat ću ovaj weekend. Da li je staklenka marmelade od naranče tvoj uradak, može li recet. Hvala. Lp. Loredana.

Follow this blog with bloglovin

Follow LivesArt